Тетяна Чорновол: На Донбасі процвітає контрабанда вугілля за сприяння чиновників СБУ (фото, відео)
понеділок, 8 червня 2015, 14:06

За останні 4 місяці з території окупованого Донбасу було вивезено понад 12 тисяч вагонів контрабандного вугілля за сприяння одного із заступників голови СБУ. 

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол сьогодні під час прес-конференції в УНІАН. 

«Кришує» ці незаконні схеми перший заступник Голови Служби безпеки України - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ Юрій Артюхов», - сказала вона. 

Народний депутат оприлюднила список із 30 підприємств, які не маючи відповідних дозволів на вивезення вугілля з непідконтрольних територій, продовжують свою діяльність. 

 «Серед цих фірм ТОВ «Красная звезда», - це підприємство з бізнес-павутиння Саші Януковича. За 4 місяці воно ввезло 5000 вагонів вугілля. Далі - шахта «Ждановская», вона цікава тим, що нею керує Руслан Дубовой, - нині це «міністр» ДНР по вуглепрому. Його вугілля дуже часто іде на експорт, фактично використовуючи територію України, як транзит для свого бізнесу», - повідомила Тетяна Чорновол. 

За її словами, боротьба з контрабандним вугіллям належать до відповідальності СБУ, оскільки саме її співробітники знаходяться на станції «Красний лиман», через яку проходять незаконні вантажі. 

«СБУ в тому регіоні контролюється особисто Артюховим», - наголосила Чорновол.

Вона також зазначила, що, за неофіційною інформацією, ціна проходження однієї тонни вугілля з переліку озвучених 30 підприємств становить 100 гривень.

Народний депутат додала, що контрабандне вугілля постачається людям Іванющенка і «сім'ї» Януковича, а також на ТЕЦ Ріната Ахметова.

Серед підприємств Тетяна Чорновол назвала Єнакієвський коксохімічний завод, де в наглядовій раді працює донька Юрія Іванющенка - Дайана Іванющенко - та його права рука - Іван Авраменко.

«Поряд з цим у списку є Єнакіївський металургійний завод, який постачає в Україну вугілля і кокс», - підкреслила представник «Народного фронту».

{youtube}SSBJi4QteEg{/youtube}

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua