У проекті бюджету-2015 збережено всі соціальні виплати, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 25 грудня 2014, 13:17

Проект закону про Державний бюджет на 2015 рік є недосконалим, але навіть не зважаючи на те, що станом на сьогоднішній день кількість пенсіонерів у країні перевищила кількість працюючих громадян, у документі збережено всі соціальні виплати.

Про це заявив під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради народний депутат, заступник голови парламентської фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський у четвер, 25 грудня.

«Я просто хочу нагадати, що країна знаходиться в стані війни, що 20% економіки держави знищено фізично або ж захоплено терористами та Росією. Такого падіння ВВП в історії України ще не було. І цьому є об’єктивні причини», - зазначив депутат.

Він сказав, що документ має чимало недоліків. Водночас політик наголосив: «Вперше подібний документ передбачає виділення 5% ВВП, що складає 86 млрд гривень, на потреби армії, яка зараз у полях на Донбасі захищає наше з вами майбутнє».

«Так, зауваження до бюджету є, і в нас – також, і ми будемо працювати над ними. Але ми повинні рухатись уперед, і країна має увійти в Новий рік з бюджетом. Хочу наголосити, що відсутність бюджету приведе нашу державу до дефолту», - повідомив Сергій Пашинський.

За його словами, ухвалення документа до Нового року є умовою виділення Україні макрофінансової допомоги. «Якщо ми не ухвалюємо бюджет, то жити на одну дванадцяту бюджету зразка 2014 року ми не зможемо, це буде колапс фінансової системи, валютного ринку та соціальної системи», - аргументував заступник голови парламентської фракції «Народного фронту».

«Саме тому я прошу всіх журналістів дуже уважно слідкувати за цими процесами та давати їм відповідальну оцінку», - резюмував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua