Тетяна Чорновол: Закон про РНБО дозволить ефективно доносити інформацію до відома усіх силових відомств
четвер, 25 грудня 2014, 20:35

Новий закон про Раду національної безпеки і оборони дозволить створити ефективний командний центр, який координуватиме усі силові підрозділи, які сьогодні знаходяться на передовій.

Про це заявила під час спілкування з журналістами народний депутат фракції “Народний фронт” у Верховній Раді, член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол.

“Насправді було дуже потрібно привести повноваження РНБО до того ефективного інструментарію, який може бути. Командний пункт при Президенті України означає, що на засіданні РНБО ухвалюється спільне рішення, яке одразу доноситься до відома усіх силових відомств. На фронті всі стоять разом - збройні сили, нацгвардія, міліція. Тому коли інформація про критичні ситуації йде з різних джерел, то відповідно і реакція буде загальмованою. А якщо є один командний центр, який очолює один Головнокомандувач — Президент України - це є насправді дуже позитивно”, - заявила Чорновол.

Представник “Народного фронту” також зазначила, що її чоловік Микола Березовий “загинув в першу чергу через те, що у нас немає комунікації між різними силовими підрозділами”. 

“Він був у батальйоні МВС, цей батальйон пішов у розвідку боєм з єдиною бронемашиною. Іншоі техніки у цьому батальйоні не було, тому хлопців відправили із цією єдиною. Це суперечить тактиці будь-якого бою — на передові треба іти клином, коли одна бронемашина трошки попереду, а дві інші ідуть позаду. Ви знаєте, що сталося у випадку Миколою? Машина заглохла, кулемет заклинило і як наслідок - загинув мій чоловік і ще троє хлопців”, - сказала Чорновол.

“При цьому у той час, коли відбувався фактично розстріл наших добровольців з “Азову”, недалеко стояли військові, у яких була велика кількість бронетехніки. Проте вивозити тих, хто лишався живий після обстрілу, поїхав мій Chevrolet Aveo, оскільки військові не отримували наказ, бо не було єдиного командного центру, який знав би повну інформацію про критичну ситуацію”, - додала член Комітету з питань національної безпеки і оборони.

На думку Тетяни Чорновол, ухвалення сьогодні закону №1343, яким передбачено ряд суттєвих змін у роботі РНБО, дозволить уникнути попередніх помилок та скоординуватись у боротьбі з зовнішньою агресією з боку Російської Федерації.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua