У Міністерстві культури відбулася зустріч з керівниками національних мистецьких закладів
четвер, 25 грудня 2014, 20:18

Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко провів зустріч з керівниками національних мистецьких закладів. У зустрічі також взяв участь Перший заступник Міністра культури Ігор Ліховий.

Основною темою розмови стала державна підтримка культурної сфери у наступному році. В’ячеслав Кириленко повідомив, що попри наміри Уряду проводити скорочення бюджетних видатків бюджет Міністерства культури вдалося збільшити втричі – до 2,2 млрд. гривень; перша редакція проекту бюджету Міністерства передбачала 605 млн. гривень на 2015 рік.

Також вдалося повернути фінансування з державного бюджету національних та державних культурних закладів. «Кроки з передачі їх на місцеві бюджети не будуть мати жодного виправдання», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Урядовець повідомив, що вперше в історії бюджетного процесу вдалося включити фінансування охорони культурних закладів у захищені видатки бюджету.

В’ячеслав Кириленко закликав директорів національних театрів долучитися до ініціативи з підтримки бійців АТО, поранених, родин українських військових та добровольців, які перебувають на сході країни. Для систематизації такої підтримки, за пропозицією Міністра, може бути розроблений план заходів на перше півріччя 2015 року, який  зокрема передбачатиме гастролі творчих колективів у зону АТО.

«Для всіх людей доброї волі в Україні це важливо», - наголосив В’ячеслав Кириленко.

Крім того, керівники Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, Львівського національного академічного театру опери та балету імені С. Крушельницької, Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. Лисенка повідомили про власні ініціативи щодо підтримки бійців АТО, зокрема про передачу благодійних коштів (387 тис. грн. – від театру Франка), проведення концертів у госпіталях та власне в зоні антитерористичної операції, запрошення бійців та їхніх родин на вистави. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua