Олександр Турчинов: Якщо мирний формат не дасть результату, запровадженню воєнного стану не буде альтернативи
п’ятниця, 26 грудня 2014, 23:56

У разі, якщо мирний формат не дасть результату, запровадженню воєнного стану не буде альтернативи.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

Він зазначив, що рішення про запровадження воєнного стану готуватиметься РНБО у тому разі, якщо Росія, як агресор, заблокує мирні ініціативи Президента України та зруйнує формат розв'язання мирним шляхом тієї конфліктної ситуації, яку вона й створила. «У разі, коли мирний формат, переговорний формат не дасть результату, у нас не буде іншої альтернативи як запровадити воєнний стан та вжити інших відповідних дій», - наголосив він.

Секретар РНБО зазначив, що Президент чітко і адекватно оцінює ситуацію, і все робить для того, щоб забезпечити мирний шлях розвитку подій. «Президент є Верховним Головнокомандувачем, він керує усіма збройними силами і він, повірте мені, жодної хвилини не коливатиметься, якщо відчує, що іншого шляху, крім активних військових дій, нема», - підкреслив він.

Олександр Турчинов також висловив переконання, що країну зможе захистити лише сильна, потужна армія, а не міжнародні переговори і санкції. «Нам необхідно зробити одну з найсильніших армій в Європі як мінімум. Тільки з такою армією рахуватиметься агресор і тільки так ми зможемо звільнити нашу країну. Іншого шляху нема», - сказав Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов зазначив, що майже щодня російські терористичні угруповання порушують домовленості щодо припинення вогню, здійснюючи  в день від 15 до 27 обстрілів позицій сил АТО. «У нас нема іншої альтернативи, як перемогти і звільнити від окупантів всю нашу країну - від Донбасу до Криму», - підсумував він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua