Об’єднавшись, ми зможемо побудувати сильну армію,- Олександр Турчинов
субота, 27 грудня 2014, 00:05

Україну зможе захистити потужна армія, яку ще належить побудувати.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один із лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов в інтерв’ю «5 каналу».

У цьому контексті, як зазначив Олександр Турчинов, країна має системно і планомірно підійти до питання проведення запланованої мобілізації. Зокрема, кожен солдат має пройти навчання, спеціальну підготовку, армія має отримати необхідне матеріально-технічне забезпечення. «Поки йде неактивна фаза протистоянь, кожен день необхідно використовувати для побудови та посилення армії, зміцнення оборони, посилення оборонно-промислового комплексу», - наголосив Секретар РНБО.

Він нагадав, що для забезпечення потужного оборонного бюджету навіть в умовах тотальної економії РНБО прийняла рішення щодо фінансування сектору оборони і безпеки у розмірі 5% від ВВП. «Це колосальний ресурс. Це порядку 86 млрд. грн. Так, ми відриваємо від багатьох програм цей ресурс для того, щоб направити в посилення нашого оборонного потенціалу», - підкреслив Олександр Турчинов.

За його словами, тепер необхідно проконтролювати, щоб ці кошти були використані за призначенням. «Тут нам потрібна допомога громадських активістів, для того, щоб жодна копійка не була вкрадена, щоб усе пішло на переозброєння наших Збройних сил, на посилення ЗСУ, Нацгвардії, усіх військових підрозділів", - наголосив Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов зауважив, що одне з завдань нової хвилі мобілізації – дати можливість відпочити тим, хто стоїть на захисті країни з березня поточного року. «Ми не можемо відкрити фронт, ми не можемо відкрити рух російсько-терористичним угрупуванням в центр країни. Армія повинна не втратити свій потенціал. І для цього буде проводитися мобілізація, щоб замінити тих, хто буде звільнений», - наголосив він.

Секретар РНБО зазначив, що на базі демобілізованих військовослужбовців буде створено потужний резерв: «Потужна 100-тисячна буде резервна армія, яку у випадку необхідності ми також зможемо мобілізувати буквально у стислі терміни».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua