Парламент повинен ухвалити бюджет до Нового року, щоб забезпечити належну обороноздатність країни, - Антон Геращенко (відео)
неділя, 28 грудня 2014, 12:22

Верховна Рада має ухвалити бюджет-2015 до Нового року, щоб забезпечити належну обороноздатність країни та отримати кредити від Міжнародного валютного фонду.

Про це сьогодні, спілкуючись із журналістами у кулуарах парламенту заявив народний депутат фракції "Народний фронт", Секретар комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності у Верховній Раді Антон Геращенко.

«Якщо ми не приймемо бюджет, будемо фінансувати за показниками минулого року, тоді ми не зможемо виділити у достатній кількості на оборону країни, і хай тоді терористи та Путін проривають нашу слабку оборону і йдуть на Київ, а ми будемо тут сперечатися, хто розумніший, хто красивіший", - сказав Геращенко.

Представник "Народного фронту" зазначив, що якщо є недоліки в бюджеті "їх треба вилучити, але не варто завалювати весь документ", оскільки це ні до чого хорошого не призведе.

"Планувався приїзд місії МВФ для перемовин щодо другого траншу 2 січня. Після цирку, який був у четвер, коли кілька фракцій коаліції голосували проти законопроектів уряду, який вони ж і створювали ще кілька тижнів тому, місія МВФ перенесла свій приїзд на 7 січня. А якщо бюджет не буде прийматися, вона може і взагалі не приїхати", - зазначив народний депутат.

Антон Геращенко наголосив, що коаліція - це в першу чергу відповідальність перед народом країни і урядом, який сформувала ця коаліція.

"Наприклад, БПП, коли нападає, на кого він нападає, на міністра фінансів Наталю Яресько, котра є фахівцем в області фінансів, котра працювала в США, керувала одним із найуспішніших інвестиційних фондів? Вона їм каже: хлопці, або пушки, або масло, такого не буває, коли пушки і масло", - наголосив народний депутат.

Антон Геращенко зазначив,  що бюджет є неідеальним, але його необхідно прийняти, щоб працювала економіка країни.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua