Уряд пішов шляхом оптимізації соціальних витрат: допомогу повинні отримувати ті, хто її потребує, - Арсеній Яценюк
вівторок, 30 грудня 2014, 17:44

«Ми пішли по шляху оптимізації соціальних витрат. Соціальну допомогу повинен отримувати той, хто її потребує. Це малозабезпечені, це інваліди, це діти-сироти, це пенсіонери – це ті, хто потребують допомоги від держави. А ті, хто її незаконно отримують чи незаконно присвоїли, ті, хто витягують гроші з кишені бідної малозабезпеченої людини, не будуть отримувати підтримки держави і Уряду, - про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час підсумкової прес-конференції 30 грудня 2014 року.

Зокрема, зазначив він, Уряд зберіг стипендії для студентів, не підвищив пенсійний вік, залишив харчування для дітей у 1-4 класах: «Ми залишили всі чинні норми закону України про освіту, в тому числі і позашкільна робота, і понаднормова робота для наших вчителів, яка оплачується відповідно до закону».

Також були передбачені всі норми соціальних стандартів, «які необхідні для того, щоб малозабезпечена людина почувала себе в цих складних умовах принаймні так, як вона почувала в поточному році».

Також до 1 червня на чинній податковій базі збережені соціальні пільги на проїзд для чорнобильців, афганців, інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та учасників АТО.

При цьому Арсеній Яценюк наголосив на необхідності переходу до монетизації і адресності всіх соціальних пільг і всіх субсидій.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua