Уряд у поточному році виконав основні завдання. Тепер потрібно їх імплементувати, - Прем’єр-міністр
вівторок, 30 грудня 2014, 17:45

У цілому Кабінет Міністрів у 2014 році виконав поставлені перед собою завдання. Зараз важливо всі прийняті рішення впровадити у життя.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час підсумкової прес-конференції 30 грудня 2014 року.

Першим завданням, яке стояло перед Урядом, було оподаткування великого бізнесу. «Це завдання виконано. Прийняті закони передбачають оподаткування надприбуткового бізнесу», - зазначив Арсеній Яценюк.

Друге завдання полягало у необхідності максимального закриття податкових ям і схем із ухилення від оподаткування: «Це завдання також виконано через прийняття закону про трансфертне ціноутворення».

Уряд виконав і третє поставлене завдання щодо легалізації заробітних плат. «Це завдання також виконано, і воно передбачає стимули. Платите більше заробітної платні, ніж в минулому році, легалізовуєте і відмовляєтесь від конвертів - втричі менше платите єдиного соціального внеску», - заявив Прем’єр-міністр.

Ще одне завдання стосується малого і середнього бізнесу, для якого були заборонені всі перевірки терміном на 2 роки, а також удвічі зменшене податкове навантаження.

До п’ятого завдання Уряду Арсеній Яценюк відніс скорочення витрат на державний апарат і на державне управління. «У нас проходить 10-відсоткове скорочення чисельності, ми вдвічі скоротили всі контролюючі інспекції. І також ще на півроку продовжили мораторій на всі види перевірок, які проводяться контролюючими органами України, крім Державної фіскальної служби і Державної фінансової інспекції», - зазначив Прем’єр-міністр.

За словами Арсенія Яценюка, серед надзвичайно важливих завдань було  напрацювання і прийняття збалансованого бюджету на 2015 рік. «Ми прийняли закон України про державний бюджет, який є збалансованим з огляду на сьогоднішні фінансові реалії», - заявив він. Глава Уряду при цьому підкреслив, що після консультацій з Міжнародним валютним фондом і фінансовими кредиторами до 15 лютого Уряд планує внести відповідні зміни до закону України про державний бюджет.

І сьоме завдання – «це показати країні, що в Україні є Уряд, коаліція, які здатні приймати складні, але правильні рішення, навіть якщо таке рішення приймається о 5-й годині ранку».

«Це той пакет, який потрібно було провести до кінця поточного року. Ми його провели. Тепер залишилося все імплементувати», - підсумував Арсеній Яценюк. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua