Арсеній Яценюк: 2015 рік – це рік інвестицій від міжнародних фінансових організацій
вівторок, 30 грудня 2014, 17:51

«Можу чітко заявити, що в 2015 році ми не очікуємо приватних інвесторів. 2015 рік – це інвестиції міжнародних фінансових організацій. Це Міжнародний валютний фонд, це Світовий банк, це Європейський банк розвитку і реконструкції, це Європейський інвестиційний банк, це IPC. Це виключно міжнародні фінансові організації. Вони на кшталт першопрохідців. Вони проходять перші і вони є гарантами виконання в тому числі і програми реформ для приватних інвесторів», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час підсумкової прес-конференції 30 грудня 2014 року.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості реалізації мирного плану Президента України: «Контроль над кордоном повинен бути забезпечений. Росія повинна перестати постачати зброю російським терористам і відкликати своїх фсбешників, агентуру і регулярні війська. Тобто, перше завдання – стабілізувати ситуацію на Сході».

Крім того, зараз надзвичайно потрібно впровадити економічний пакет реформ, який передбачає скорочення видатків, балансування бюджету, скорочення податків, спрощення адміністрування, детінізацію, легалізацію заробітних плат, зменшення повноважень і функцій контролюючих органів, запровадження світових стандартів у бухгалтерському і податковому обліку.

«Тобто, іноземець повинен розуміти: правила, які в його країні, майже аналогічні тим правилам, які є в Україні», - наголосив Арсеній Яценюк.

Разом з цим потрібно подолати корупцію. Він нагадав, що Уряд разом із Президентом України розробили, а Парламент прийняв «5 безпрецедентних законів із боротьби з корупцією». «Результатом цього закону є те, що сьогодні вранці мені як Прем'єр-міністру прийшов офіційний запит від Державної фіскальної служби: шановний пане Яценюк, поясність, будь ласка, джерела Ваших доходів. І зараз Прем'єр-міністр готує офіційну відповідь Державній фіскальній службі. Тому що частина доходів, які, наприклад, по дивідендам, не обліковуються податковою адміністрацією, Державною фіскальною службою. І мене запитали, де взяв гроші. Тому, в принципі, вже з Прем'єр-міністра почали», - зазначив Прем’єр-міністр.

На його переконання, «макрокорупцію вдалося подолати. На макрорівні». «На мікрорівні вона існує. І подолання її можливе декількома шляхами. Перше – це виконання всіх законів, які ми прийняли. Друге – це скорочення кількості контролюючих органів, що ми вже зробили. Третє – це підвищення відповідальності за корупцію. І четверте – заробітна платня. Якщо рівень заробітних плат в тих органах, які є по суті корупційними, буде залишатися на цьому рівні, ти це ніяк не побореш», - заявив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua