Ми купуємо 60% природного газу у наших європейських партнерів, - Арсеній Яценюк
вівторок, 30 грудня 2014, 18:01

Україна вже купує 60% природного газу  в європейських партнерів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту»  Арсеній Яценюк під час прес-конференції 30 грудня.

Останнім часом Росія значно знижує ціну на природний газ: спочатку пропонували газ по 500 доларів,  потім по  385, від якої Уряд відмовився.

«Зараз ми вже очікуємо ціну 340 на перший квартал наступного року, а, можливо, і нижче», - повідомив Арсеній Яценюк.

Водночас Прем’єр-міністр зазначив, що без підвищення ціни для населення не обійтися: «тарифи необхідно піднімати до ринкового рівня»,  максимально захистивши при цьому малозабезпечених громадян.

«При піднятті тарифів додаткові доходи, які будуть отримувати «Нафтогаз» і Укргазвидобування, зразу відправляються на прямі субсидії для всіх малозабезпечених громадян України», - наголосив Прем’єр-міністр.

До того ж підвищення тарифів сприятиме зменшенню споживання та стимулюватиме до енергозбереження.

«Програма енергоефективності, яка запроваджена Урядом, в тому числі і через кредитування і компенсації по кредитуваннях через Ощадбанк, буде далі продовжуватися, – наголосив Прем’єр-міністр України. - До того ж за умови приведення тарифів до ринкових рівнів «наші європейські партнери дають 20-річні кредити за ставкою 1,5% на енергоефективність, в тому числі на утеплення будинків, на заміну котлів».

Арсеній Яценюк зазначив, що підвищення тарифів проводитиметься поетапно: «Етапність підвищення тарифів буде погоджена з нашими міжнародними кредиторами».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua