Арсеній Яценюк: Ми закуповуємо вугілля виключно за прозорою схемою з тих територій, які контролюються українською владою
вівторок, 30 грудня 2014, 18:50

«Ми закуповуємо вугілля, безпосередньо, за прозорою схемою з тих територій, які контролюються українською владою», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на підсумковій прес-конференції 30 грудня 2014 року.

Відповідаючи на питання журналіста про те, чи планує Уряд купувати вугілля у бойовиків так званих ДНР і ЛНР, Арсеній Яценюк запитав: «Скажіть, будь ласка, а ось ці ДНР і ЛНР - це що таке?». Глава Уряду зазначив, що територію Донбасу зараз контролюють «злодії» і «терористи», які фінансуються Росією: «Вони крадуть гроші, у людей крадуть. Чому ми не можемо туди пенсії відправляти? Вони ж навіть банкомати обікрали і наші інкасаторські машини. Тому зброю їм постачають безкоштовно. За зброю платить бюджет Російської Федерації».

Він наголосив, що Уряд купує вугілля виключно з тих територій, які контролює. Але проблема полягає у тому, що вугілля марки «А» і «Т» видобувається «виключно у тому вугільному басейні і на тих шахтах, у тому числі державних, які зараз поки що під тимчасовим контролем російських бандитів».

За його словами, одне з рішень цієї проблеми перереєструвати державні шахти у Києві, виключно у державних банках. «Оплата за вугілля виключно за фактом постачання такого вугілля. Щодо гарантій з оплати, із заробітної платні – розрахунок по заробітній платні шляхом відправлення коштів на карткові рахунки працівників шахти. От модель», - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, зараз Міністерство енергетики та вугільної промисловості працює над цим питанням, а за результатами цієї роботи Міністр прозвітує.

«Чим швидше ми відновимо контроль над цими територіями, тим простіше нам всім буде, у тому числі і шахтарям, які також стали заручниками російських терористів».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua