Очікувана допомога від МВФ - це стабілізація державних фінансів і стабілізація платіжного балансу держави, - Арсеній Яценюк
вівторок, 30 грудня 2014, 19:03

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк висловив сподівання, що у результаті переговорів з місією  Міжнародного валютного фонду, яка прибуде в Україну 8 січня 2015 року, буде досягнуто домовленості про надання нашій державі чергового траншу. Про це він заявив під час підсумкової прес-конференції 30 грудня 2014 року.

«Ми очікуємо на приїзд місії. Місія вже має базові цифри, скільки необхідно. Мета такої фінансової програми – це стабілізація державних фінансів і стабілізація платіжного балансу держави», - зазначив Глава Уряду.

«Певен, що програма буде. Певен, що прийдеться переглядати бюджет. Певен, що прийдеться далі рухатися по оптимізації, в тому числі і соціальної політики. Певен в тому, що це тоді дасть можливість нам розрахуватися по наших зовнішніх боргах. Певен, що це тоді збільшить обсяги золотовалютних резервів. Певен, що тоді це поверне довіру до банківської системи, і ті вже не мільйони, а мільярди доларів готівкою, які знаходяться в сховищах комерційних банків, з підвалів повернуться назад на депозити, у банків з'явиться кредитний ресурс, відновиться довіра до банківської системи і до валюти. І потрошки-потрошки піде економічний ріст», - заявив Арсеній Яценюк.

За його словами, попередні 2 транші Україна отримувала «не за красиві очі і не за хороший англійський», а «за чітке виконання кожного критерію, який був прописаний в меморандумі між Україною і Міжнародним валютним фондом»: «Це відповідь на питання чи проводили реформи?».

Глава Уряду підкреслив, що очікування не виправдаються лише тоді, «якщо сидіти, нічого не робити і чекати, що нам хтось прийде допомагати». «А якщо ми будемо йти шляхом складних, але правильних змін і реформ, то тоді люди побачать, що ми щось робимо. Не так, можливо, успішно, як комусь хотілося б, не так швидко, але робимо. І тоді вони будуть мати моральне право говорити своїм платникам податків чи то в Берліні, чи то в Брюсселі, чи то у Вашингтоні, що країна заслуговує на те, щоб їй допомагали». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua