Арсеній Яценюк: За рік кількість держслужбовців зменшилася на 25 тис., а контролюючі органи скорочено із 58 до 26
вівторок, 30 грудня 2014, 19:53

У рамках проведення реформ державного управління, які впроваджувалися Урядом упродовж року, було скорочено 25 тисяч державних службовців. У державному секторі кількість контролюючих органів було скорочено з 58 до 26, а перелік контролюючих функцій було зменшено з 1064 до понад 620. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час підсумкової прес-конференції 30 грудня 2014 року.

Крім того, було скорочені витрати на утримання апарату держави: «У рамках скорочення утримання апарату ми скоротили 2 мільярда гривень мінус на фінансування органів державної влади», - зазначив Глава Уряду.

Це також стосується додаткових витрат державного сектору, які пов’язані з автомобілями, державними дачами, пільгами тощо які лягли на плечі платників податків.

Ще одним елементом у реформуванні державного управління є люстрація: «Почалася процедура люстрації і заміни державних чиновників».

При цьому він наголосив, що Уряд готовий вислухати й інші експертні думки стосовно проведення реформ: «Якщо в будь-яких із експертів є ще пропозиції щодо реформування державних органів - я тільки зааплодую».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua