Арсеній Яценюк сподівається, що з призначенням голови НАБ справи із боротьбою з корупцією підуть на краще
вівторок, 30 грудня 2014, 20:38

Доки корумповані високопосадовці, як колишнього режиму, так і сьогоднішньої влади, не сядуть у тюрму, ніхто не повірить у справедливість. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на прес-конференції 30 грудня.

Арсеній Яценюк розповів, що як тільки він отримав «папір з грифом таємно з однієї з правоохоронних структур зі спеціальним статусом щодо діяльності Укрзалізниці, де було написано, що є вірогідність зловживання», одразу прийняв рішення про відсторонення керівника на період розслідування.

«Як Прем'єр-міністр України я прийняв рішення відсторонити керівника Укрзалізниці, призначити службове розслідування і у випадку виявлення фактів подати відповідні матеріали до правоохоронних органів. Що було й зроблено», - повідомив Арсеній Яценюк, зазначивши, що така ініціатива Уряду стосується й інших компаній.

«В Уряду немає повноважень притягати нікого до кримінальної відповідальності, це функція прокуратури. І саме тому я дійсно дуже б хотів, щоб вся правоохоронна система і органи прокуратури притягнули до відповідальності як сьогоднішніх, так і минулих. До того моменту, доки реально високопосадовці колишнього режиму і сьогоднішньої влади не сядуть у тюрму, ніхто не повірить у справедливість», - наголосив Арсеній Яценюк.

На переконання Прем’єр-міністра, притягнення до відповідальності «реального і справжнього корупціонера» буде найкращою відповіддю на питання проведення антикорупційної реформи.

«Сподіваюся, що з призначенням керівника Національного антикорупційного бюро справи підуть на краще», - зазначив Арсеній Яценюк, додавши, що «обсяг повноважень, який в Національному антикорупційному бюро, м'яко кажучи, великий - починаючи з проведення обшуків без санкцій і закінчуючи всією широтою повноважень по боротьбі з корупцією».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua