В'ячеслав Кириленко привітав поранених в АТО з новорічними святами у Головному військовому госпіталі
середа, 31 грудня 2014, 17:12

Віце-прем’єр-міністр - Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко привітав з новорічними та різдвяними святами учасників АТО, які перебувають на лікуванні у Головному клінічному військовому госпіталі. Мистецьке привітання для військових також підготували народні артисти Анатолій Хостікоєв, Наталя Сумська та Анатолій Гнатюк. Артисти Національного академічного драматичного театру ім. Франка співали популярні українські пісні разом із залом, розповідали бійцям курйози із сценічного життя, читали гумористичні твори, ділилися творчими планами.

«Цей рік Україна вистояла завдяки вам. І завдяки вам з кожним днем до нас приходить усе більше відчуття, що ми – єдиний народ», - сказав В’ячеслав Кириленко, висловлюючи слова вдячності за мужність, любов до своєї країни та героїчну готовність до захисту України.

Віце-прем’єр-міністр запевнив, що Уряд має консолідовану позицію збільшувати витрати на оборону та безпеку держави та забезпечувати бійців усім необхідним, зокрема, і ефективним соціальним захистом. В’ячеслав Кириленко висловився за спрощення процедури отримання статусу учасників АТО, яка наразі супроводжується багатьма складними бюрократичними вимогами. «Ваше слово у нашій країні повинно ставати законом», - сказав В’ячеслав Кириленко під час спілкування з бійцями.

Урядовець повідомив, що з ініціативи Міністерства культури на час новорічних свят провідні театри країни надають безкоштовні квитки для учасників АТО та їхніх родин, серед них – і Національний академічний драматичний театр ім. Франка. Протягом першого півріччя 2015 року такі акції відбуватимуться системно за окремим планом, при чому концерти будуть проводитися і ближче до територій, на яких перебувають українські військові. Зокрема, у лютому місяці Міністерство культури планує організувати концерт українських артистів у Маріуполі.

В’ячеслав Кириленко запевнив, що Міністерство культури буде максимально сприяти мистецьким заходам для бійців АТО, аби підтримати морально людей, які захищають свою країну.

Незабаром у Головному клінічному військовому госпіталі Міністерство культури організує показ фільму «Нескорений» Олеся Янчука.

Вітаючи бійців з новорічними святами, В’ячеслав Кириленко разом з артистами театру Франка побажали бійцям одужання, миру, спокою і передали подарунки: книжки українських авторів, картини, обереги (ляльки-мотанки від вихованців Державної середньої художньої школи ім. Шевченка) та листівки від дітей з родин переселенців.  

 

Довідково

У зв’язку з прийняттям змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасників АТО прирівняли до учасників бойових дій.

Відповідно до цього закону, учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці, «які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали участь в АТО, забезпеченні її проведення, а також працівників підприємств, установ, організацій, які залучались до участі в антитерористичній операції, у порядку, встановленому законодавством».

На них тепер поширюються всі пільги, якими користуються учасники бойових дій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua