Пауза у війні є життєво необхідною для усунення проблем нашої армії, щоб вона могла рішуче протистояти агресору, - Дмитро Тимчук (ФОТО)
середа, 17 вересня 2014, 15:45

Прийняття законів про особливий статус деяких районів Донбасу не знімає питання війни з Росією.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив координатор  Військової  ради Політичної партії «Народний Фронт», підполковник запасу  Дмитро Тимчук.

«З підписанням цього закону не знімається питання продовження бойових дій. Сьогодні вночі ми моніторили ситуацію за своїми джерелами в ЛНР і ДНР. Терористи досить оптимістично сприйняли ухвалення даного закону.

Поширюються думки, що вони домоглися свого, дотиснули Київ і так далі. Але ми розуміємо , що останнє слово навіть не за керівництвом ДНР і ЛНР, не кажучи вже про ватажків окремих бандформувань, які входять до їх складу. Останнє слово за Москвою. Ті дії, які робляться зараз російськими військами, свідчать, що противник не налаштований на мир, а навпаки, готується до наступальних дій», - сказав він.

Координатор  Військової  ради Політичної партії «Народний Фронт» також  повідомив,  що за наявною інформацією  росіяни проводять моніторинг машинобудівних потужностей на окупованій території Донбасу.

 «Йде мова  про здатність відновлювати бронетехніку, проводити ремонтні роботи на цій території без вивозу до Росії.  Зараз це велика проблема - виводити розбиту техніку, а потім повертати назад, проводити ротацію тощо. Це свідчення того, що Росія налаштована на довге протистояння.  З  їхнього боку також йде активна підготовка до військових дій у зимовий час», - зазначив Тимчук.

Він наголосив, що у цій ситуації  наші сили мають  локалізувати «заразу»,  створюючи належну оборону – провести  ретельні мобілізаційні заходи та  інвентаризацію всіх оборонних  ресурсів країни.

«Необхідно визначити склад військ, які потрібні для утримання оборони на цих позиціях. Ми сьогодні вночі спостерігали, як по деяких наших позиціях були нанесені удари.  Ворог намагається витиснути нас із займаних позицій і йти далі.  Це неприпустимо», - підкреслив Тимчук.

За його словами, ці заходи необхідні для того, щоб «зупинити заразу по «дузі Путіна»,  під  яку підпадає  вісім областей».

Д. Тимчук також наголосив,  що закон про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей  - це вимушений крок, який треба використати на користь українським Збройним Силам.

«Ми бачимо, що українські війська не мають можливостей, здатності і ресурсів для продовження активних військових дій. Це викликано в основному тим, що на територію Донбасу були введені підрозділи, батальйони, тактичні групи регулярної російської армії. У цій ситуації життєво необхідна пауза для усунення проблем нашої армії,  щоб належно протистояти агресору», - резюмував координатор Військової ради «Народного Фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua