Арсеній Яценюк у Берліні: Інвестиції в українську ГТС – шлях до формування нового енергетичного ринку Євросоюзу
четвер, 8 січня 2015, 16:55

“Україна досягла успіху в подоланні корупції в енергетичному секторі. У нас немає більше компаній-посередників, немає більше мільярдів доларів, які витікали в кишені українських олігархів”, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на прес-конференції в Берліні за підсумками зустрічі з Федеральним Канцлером ФРН Ангелою Меркель у четвер, 8 січня.

“Сьогодні Україна на прозорих і європейських умовах купує газ за відкритими контрактами в німецьких і європейських компаній”, - підкреслив Глава Уряду України.

Арсеній Яценюк нагадав, що “разом із Німеччиною і з персональною допомогою Канцлера Німеччини” була підписана тристороння угода про тимчасове постачання природнього газу до України: “Також нами було здійснено заміну природнього газу, який ми купували в РФ, на природній газ, який ми тепер отримуємо в країн-членів ЄС, і в тому числі в Німеччині”.

Глава Уряду також наголосив, що Україна прийняла низку дуже важливих рішень щодо реформи енергетичного сектору. Зокрема, ухвалено закон, за яким західні компанії мають право інвестувати в українську газотранспортну систему і купувати до 49% компаній. Арсеній Яценюк підкреслив важливість того, “щоби європейські компанії все таки інвестували в Україну”.

“Південний потік “помер”, а треба забезпечувати транзит газу до країн-членів Європейського Союзу, - підкреслив він.

“Україна в цьому році довела, що вона здатна гарантовано постачати природній газ до країн-членів ЄС. Задля як додаткових гарантій безпеки постачання, так і формування нового енергетичного ринку в Європейському Союзі, ми хотіли б, щоб наші західні партнери, в першу чергу Німеччина, взяли участь в інвестуванні в модернізацію і спільну експлуатацію найбільшої газотранспортної системи Європи - української ГТС”, - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua