Люди на Сході України стали заручниками очолюваних Росією терористів, – Арсеній Яценюк у Берліні
четвер, 8 січня 2015, 14:30

“Що швидше Росія піде з України, то швидше Україна відновить контроль на Донецьком і Луганськом, почне відновлювати інфраструктру і здійнить всім виплати, що їм належать”, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер “Народного фронту” Арсеній Яценюк у четвер, 8 січня, виступаючи в Німецькому товаристві зовнішньої політики в рамках офіційного візиту до Берліна.

Він наголосив, що влада робить усе можливе, аби уникнути гуманітарної канастрофи на Сході України: “Ті, хто живуть на Сході України, стали заручниками очолюваних Росією терористів”.

За словами Глави Уряду, загальна кількість людей, які проживали на територіях, що тимчасово перебувають під конролем очолюваних Росією терористів, – 1,2 млн, і 850 тисяч із них уже зареєструвалися як тимчасово переміщені особи на інших територіях України: “Ми виплачуємо їм пенсії, зарплати й виплати”.

Уряд не може доставити на тимчасово конрольовані терористами території гуманітарну допомогу: “Єдиний раз нам вдалося доставити гуманітарну допомогу минулого тижня для людей із особливими потребами та дітей в Донецьку й Луганську”.

“Що швидше Росія піде з України, то швидше Україна відновить контроль на Донецьком і Луганськом, почне відновлювати інфраструктру і здійнить всім виплати, що їм належать”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua