2015 рік розпочався з серйозної підтримки України з боку західних партнерів, – Арсеній Яценюк
п’ятниця, 9 січня 2015, 13:48

2015 рік розпочався з серйозної підтримки України західними партнерами: Єврокомісія прийняла рішення щодо пропозиції третього пакету макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро, а Німеччина – про надання 500 мільйонів євро кредитів для відбудови інфраструктури в Україні. Про це повідомив  Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду України в п’ятницю, 9 січня.

Він нагадав, що урядова делегація 7-8 січня перебувала в Німеччині, і «Канцлер Німеччини Ангела Меркель, як лідер ключової країни Європейського Союзу, дала чіткі сигнали, що Україна не одна, Україна отримає допомогу, і ключові завдання для Європи – це допомогти Україні як стабілізувати економічну ситуацію, так і встановити мир в країні».

Глава Уряду також підкреслив, що 8 січня Європейська комісія прийняла рішення щодо пропозиції третього пакету макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1,8 мільярда євро: «Це важливий крок».

Ще одним важливим кроком він назвав рішення Німеччини щодо надання 500 мільйонів євро кредитів для відбудови інфраструктури в Україні. Відповідну заяву, нагадав Арсеній Яценюк, було підписано під час офіційного візиту урядової делегації до Берліна: «В основному це інфраструктура в східних областях України, в тому числі на Донбасі, відбудова залізниць, лікарень, шкіл. І це не просто сигнали, а конкретні кроки, які наші західні партнери роблять, щоб стабілізувати ситуацію».

«Але за будь-яких обставин основне завдання і основний тягар роботи лежить на плечах України, українців і українського Уряду. Рік складний, завдання непрості, але ми зобов’язані справитися з усіма завданнями і всіма викликами, які сьогодні стоять перед нашою державою. А це - стабілізація економічної ситуації і встановлення миру й стабільності в країні», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua