Арсеній Яценюк: Міжнародна фінансова допомога йде на виконання зовнішніх зобов’язань
п’ятниця, 9 січня 2015, 13:58

«Якщо світ бачить, що Україна виконує свої фінансові зобов’язання, - тоді інвестори повертаються в Україну, накопичуються золотовалютні резерви, стабілізується валютний курс, стабілізується банківська система, створюються робочі місця і наповнюється бюджет, збільшуються заробітні платні, збільшуються соціальні стандарти», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в п’ятницю, 9 січня, на засіданні Уряду України.

Він наголосив на важливості для України програми з Міжнародним валютним фондом. Він нагадав, що місія МВФ прибула до України і почалися технічні консультації: «Буде непросто, як завжди. І це природно. Саме тому всі міністерства повинні активно почати співпрацю з нашими партнерами з Міжнародного валютного фонду, адже вся макрофінансова допомога прив’язана до нашої програми з Міжнародним валютним фондом».

Кабінет Міністрів, підкреслив Глава Уряду, «дуже чітко виконував програму з Міжнародним валютним фондом в минулому році»: «Саме це стало запорукою того, що МВФ надавав фінансову підтримку Україні. Є реформи, які відповідають нашим домовленостям із західними партнерами, - є фінансова допомога. Немає реформ – ніхто просто так нікому гроші давати не буде».

Він наголосив, що всі кошти, які Україна отримує в рамках міжнародної фінансової допомоги, «не йдуть на фінансування дефіциту Державного бюджету, на виплати пенсій і зарплат»: «Все це йде в першу чергу на виконання наших зовнішніх зобов’язань. Не ми взяли 40 мільярдів доларів за три роки - їх взяв Віктор Янукович і колишній режим. І зараз нам вкрай складно, але ми справляємося з цим, щоб погашати боргові зобов’язання України».

 «Це процес, який передбачає не те, щоб взяти в когось гроші, а потім їх витратити на «соціалку» і не знати, хто наступний дасть кошти. Ми повинні навчитися заробляти. І для цього треба створити дуже тверду і сильну економічну базу в країні. Це є завданням українського Уряду, з яким ми будемо справлятися», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua