У 2015 році планується видати громадянам України близько 2,5 мільйона біометричних паспортів, – Арсеній Яценюк
п’ятниця, 9 січня 2015, 14:23

Близько 2,5 мільйона біометричних паспортів громадянам України планується видати в 2015 році. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в п’ятницю, 9 січня, на засіданні Уряду.

Він нагадав, що Україна перейшла до другої стадії підготовки до лібералізації візового режиму з ЄС: «Основний елемент, який треба зробити, - це запровадження біометричних паспортів».

Арсеній Яценюк повідомив, що з 12 січня в Україні будуть видаватися біометричні паспорти, які відповідають світовим і європейським стандартам і «є однією з ключових умов, щоби українці безвізово їздили до країн-членів Європейського Союзу».

Загалом, за словами Глави Уряду, вже встановлено 35 терміналів, які зможуть видавати до 30 тисяч паспортів на місяць, а з 15 лютого повинно функціонувати 606 точок видачі паспортів: «У 2015 році ми дійдемо до цифри видачі 2,5 мільйона паспортів на рік».

Він також зазначив, що всі закордонні паспорти нинішнього зразка є чинними: «За ними можна їздити, їх не потрібно здавати чи міняти. Усі ці паспорти також працюють до того моменту, доки людина не прийме рішення отримати новий біометричний паспорт».

Окрім того, повідомив Арсеній Яценюк, дітям будуть видаватися не проїзні документи, а паспорти терміном дії на чотири роки, як і в країнах-членах Європейського Союзу: «Це відповідає всім європейським стандартам».

Глава Уряду також зазначив, що Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  працює над спрощенням порядку видачі паспортів: «Щоб було менше черг, менше квитанцій і щоби всі громадяни України мали право отримувати такі паспорти».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua