У «чорний день» українського парламентаризму 16 січня Верховна Рада не повинна працювати в сесійному режимі, – Андрій Іванчук (відео)
понеділок, 12 січня 2015, 12:05

Заступник голови парламентської фракції «Народний фронт» Андрій Іванчук пропонує ухвалити рішення, згідно з яким 16 січня Верховна Рада не працюватиме в сесійному режимі.

Про це він заявив під час Погоджувальної ради депутатських груп і фракцій Верховної Ради в понеділок, 12 січня.

За словами Іванчука, дату 16 січня необхідно визнати чорним днем українського парламентаризму.

«Я вважаю, що український Парламент більше ніколи не повинен працювати 16 січня. Ми повинні прийняти рішення, де ця дата має бути чорним днем в історії українського парламентаризму. Тому що 16 січня повинне нас усіх чомусь навчити», – пояснив депутат.

«Вношу таку пропозицію, і тому всі законопроекти з п’ятниці пропоную перенести на пленарний тиждень раніше», – підсумував Андрій Іванчук.

Як відомо, 16 січня 2014 року депутати Верховної Ради минулого скликання з порушенням Регламенту проголосували пакет законів, які суттєво обмежували права громадян та розширювали повноваження силових органів при покаранні учасників акції протесту. Попри гостру критику, екс-президент Янукович підписав закони, що й спровокувало найгостріші силові протистояння. Протести вийшли за межі Києва, а в результаті придушення протестних акцій владою в центрі столиці загинуло понад 100 українських патріотів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua