В оприлюдненому тексті бюджету є лише ті поправки, які Прем’єр-міністр офіційно вніс з голосу у Парламенті, - В’ячеслав Кириленко (відео)
понеділок, 12 січня 2015, 15:11

В оприлюдненому тексті Держбюджету України на 2015 рік є лише ті поправки, які Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк офіційно вніс з голосу у Парламенті. Інших змін немає і бути не може.

Так Віце-прем’єр міністр України - Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко сьогодні під час Погоджувальної ради прокоментував заяви деяких представників правлячої коаліції про те, що оприлюднений текст Держбюджету України на 2015 рік нібито відрізняється від того, за який голосували народні депутати 29 грудня 2014 року.

«Є процедура, яка передбачена законодавством, ніхто сам бюджети не пише. Є ціла система підписів і візувань, які мали місце, при чому в структурах Парламенту після голосування, у першу чергу. Тільки після того закон був оприлюднений в газеті Верховної Ради України «Голос України» і став офіційним текстом. В цьому тексті відображені лише ті поправки, які Прем’єр-міністр офіційно вніс з голосу (в тому числі, і щодо закону про Державний бюджет України) після багатогодинних засідань Ради Коаліції 28 и 29 грудня 2014 року. Поза тими офіційно внесеними з голосу правками жодних змін у тексті немає і бути не може», - заявив В’ячеслав Кириленко.

Крім того, він зауважив, що при бажанні народні депутати мали можливість ознайомитись з усіма додатками до Державного бюджету, які протягом останніх 11 днів перебували у Міністерстві фінансів України.

Віце-прем’єр міністр України також наголосив, що для з’ясування питань, які турбують ту чи іншу фракцію, є коаліційні механізми.

«Є інститут Ради Коаліції, вона повинна збиратися стільки, скільки потрібно. І там, в середині коаліції, під час найгостріших дискусій ми повинні з’ясовуватися усі питання, аби не виносити їх на публічний розсуд з метою здобуття, напевно, політичних зисків для окремо взятих фракцій, - зауважив Кириленко. - Якщо у когось з представників правлячої коаліції є бажання зустрітися з Прем’єр-міністром України чи Урядом загалом, будь ласка, розробляйте пропозиції, вносьте тематику, і я проінформую про таке бажання Уряд».

Представник «Народного фронту» також нагадав про контрольну функцію парламентських комітетів та депутатських запитів, за допомогою яких народні обранці можуть контролювати діяльність будь-якого міністра чи міністерства загалом.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua