У рейтингу довіри до органів державної влади суди посідають останню позицію з показником менше 2%, - Леонід Ємець
вівторок, 13 січня 2015, 02:00

Парламентська фракція «Народного фронту» виступає за підготовку єдиного законопроекту з судової реформи на основі двох найбільш ґрунтовних документів, які подано до Верховної Ради станом на сьогодні.

Про це заявив у вівторок, 13 січня, депутат від «Народного фронту», перший заступник голови парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець, виступаючи з трибуни у Верховній Раді.

За словами депутата, зараз рейтинг довіри до судової системи опинився на останньому місці серед органів державної влади з рейтингом менше 2%. «І це не дарма, бо люди прекрасно розуміють, що таке суди, чим вони керуються, коли приймають рішення – корупція, вказівки згори тощо. Судова реформа не те, що назріла, а перезріла. Люди вже втомилися чекати, коли ми нарешті виконаємо обіцянки, які ми їм давали, що суди будуть чесними і справедливими», - наголосив Леонід Ємець.

За його словами, сьогодні є два ґрунтовних законопроекти щодо проведення судової реформи: президентський та законопроект авторства народних депутатів. Депутат зазначив, що в кожному з цих документів містяться важливі положення щодо, зокрема, питання преюдиції, безумовної відставки суддів, які не пройшли переатестацію.

«Судді, які не відповідають ні кваліфікаційно, ні за морально-етичними вимогами високому статусу судді, й не мають права виносити рішення іменем України», - наголосив представник «Народного фронту».

Як зазначив Леонід Ємець, доцільно було б взяти з двох цих законопроектів найкращі позиції та звести їх до єдиного документа. «Власне кажучи, позиція фракції так і виглядає: два законопроекти прийняти за основу, створити робочу групу, і до другого читання підготувати один узгоджений за обов’язкової участі громадськості та експертів. Не варто думати, що ми тут найрозумніші – є достатня кількість кваліфікованих спеціалістів, яким є що сказати і є що привнести до судової реформи», - заявив народний депутат. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua