Сергій Пашинський: Головне питання щодо покращення обороноздатності - це належне навчання воїнів, яких відправляють на Схід
вівторок, 13 січня 2015, 12:01

Головне питання щодо покращення обороноздатності нашої країни - це належне навчання воїнів, яких відправляють на Схід України. 

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, спілкуючись із журналістами у кулуарах Парламенту.

"У нас був дуже поганий приклад мобілізації у березні минулого року. Тоді у нас була критична ситуація: військкомати були фактично знищені. На сьогоднішній день, маючи певний досвід, я виступаю за демобілізацію тих людей, яких ми мобілізували рік тому", - сказав Пашинський.

"Треба мобілізувати нових людей, більше брати контрактників і добровольців. Бо рік тому військкомати умудрились із 40 тисяч заяв добровольців узяти лише 5 тисяч людей. Це дуже кричуща ситуація", - наголосив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони.

Сергій Пашинський також відзначив, що усі мобілізовані мають отримати належне навчання перед відправкою на фронт.

"У нас в комітеті є пріоритетним питання навчання воїнів. Неможливо давати нову техніку людям, які не вміють нею керувати", - зазначив депутат.

При цьому Сергій Пашинський сказав, що загострення ситуації на Сході означає, що депутати не мають права розслабитися.

"Учора я був на Погоджувальній радіТаке враження, що у нас 2008 рік, коли ми отримали 20 мільярдів доходу і його треба було поділити між бюджетоотримувачами. Це не так, у нас іде війна, країна у дуже важкому фінансовому стані, нам треба одягнути і озброїти армію, а наші політики про це не думають", - наголосив голова Комітету з питань нацбезпеки.

"Я не згущував би фарби, що хтось переходить у наступ, але реальна кількість терористів на Сході надзвичайно великаЗа нашими оцінками, їх більше, ніж угруповань ЗСУ, і ми повинні адекватно на це реагувати не "клікушеством" і політичними заявами, а реальними діями по мобілізації, озброєнню, формуванню нових частин, по навчанню наших воїнів тощо. Треба бути готовими до всіх сценаріїв, які можуть бути", - підсумував Сергій Пашинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua