У «Народному фронті» пропонують законодавчо забезпечити безперешкодну роботу журналістів у судах
вівторок, 13 січня 2015, 14:02

Народний депутат фракції «Народний фронт» Геннадій Кривошея пропонує дозволити представникам ЗМІ проведення під час судових засідань фото- і відеозйомки за згодою однієї зі сторін процесу. 

Про це йдеться у зареєстрованому проекті закону «Про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення проведення аудіо- і відеофіксації судового засідання представниками ЗМІ»). 

За словами Кривошея, на сьогодні у Законі «Про судовий устрій і статус суддів» йдеться про те, що учасники судового процесу та інші особи, присутні на відкритому судовому засіданні, можуть використовувати портативні аудіотехнічні засоби, проводити фото- і кінозйомку, відеозапис - за рішенням суду. 

Однак, як зазначає народний депутат, законодавче врегулювання цього питання відбувається з порушенням прав представників ЗМІ, оскільки кожен суддя по-своєму трактує поняття портативної та стаціонарної апаратури. 

«Через формальні причини суд переважно не дозволяє проводити фото- і кінозйомку, відео-, звукозапис судового процесу. Як правило, таке рішення суду має корупційну складову», - зазначив Геннадій Кривошея. 

«Прийняття цього законопроекту зробить кожен судовий процес більш прозорим, дозволить уникнути можливих проявів корупції при ухваленні судових рішень та сприятиме укріпленню довіри суспільства до держави та судової системи, а значить – підвищить авторитет України на міжнародному рівні», - сказав він.

 

Геннадій Кривошея є співголовою міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль». До складу об’єднання входять 10 народних депутатів, які представляють всі 5 фракцій коаліції. Головними завданнями МДО є контроль за діяльністю органів влади всіх рівнів, боротьба з корупцією, підвищення ефективності держаного управління та створення прозорих умов для розвитку підприємництва в Україні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua