Зміни до закону про люстрацію будуть внесені найближчим часом, - Леонід Ємець
вівторок, 13 січня 2015, 15:46

Внесення змін до закону про люстрацію відбудеться протягом двох найближчих місяців. 

Про це в кулуарах парламенту заявив журналістам народний депутат фракції "Народний фронт" у Верховній Раді, перший заступник голови Комітету з питань правової  політики та правосуддя Леонід Ємець.

"Робоча група уже створена, процес розпочався, завершений він буде найближчим часом. Я думаю,  що це питання одного-двох місяців максимум.  Настільки мені відомо є подання до Конституційного суду, але його розгляд ще не почався", - сказав депутат.

За словами Ємця, наприкінці січня для роботи над цими змінами прибуде представник Венеціанської комісії.

Як зазначив депутат, робоча група хоче підвищити відповідальність не лише того, кого люструватимуть  а й тих, хто люструватиме, щоб вони чітко виконували вимогу закону.

"Якщо керівник не звільняє особу, яка має бути люстрована, то керівник теж має нести відповідальність", - наголосив Ємець.

Крім того, робоча група активно працюватиме над шпаринами у законі про очищення влади, якими "користуються люди, які хочуть уникнути люстрації".

"Я думаю, ми детально розглянемо ситуацію, коли люди отримують учасника бойових дій в АТО, щоб уникнути люстрації", - резюмував народний депутат.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua