Верховна Рада підтримала постанову «Народного фронту» про створення в українських містах Алей пам'яті Героїв України (відео)
вівторок, 13 січня 2015, 19:42

Народні депутати підтримали за основу та в цілому постанову ВР про увіковічення пам'яті Героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, внесену представником «Народного фронту» Олександром Турчиновим. За відповідне рішення проголосували 247 народних обранців.

Згідно з цією постановою, у містах України будуть створені Алеї пам’яті Героїв України, а в місті-герої Києві – Пантеон українських героїв.

Заступник голови парламентської фракції «Народний фронт», голова профільного Комітету з питань інформації  та свободи слова Вікторія Сюмар,  презентуючи у Парламенті проект постанови, зазначила, що мета цієї ініціативи - гідно вшанувати пам'ять героїв, які віддали своє життя за Україну. Оскільки, за її словами, «коли почали приходити перші «вантажі 200», цих людей часом не було де ховати, особливо якщо йшлося про великі міста». «Ви знаєте про цю проблему. Це ставлення України до своїх героїв», - зауважила вона.  

 «В сучасній українській історії (принаймні, до Майдану) неодноразово говорили про те, що в Україні бракує національних героїв. От сьогодні їх точно не бракує, бо кожен загиблий є справжній герой України, який віддав своє життя за територіальну цілісність, за незалежність і, зрештою, за кожного з нас», - заявила заступник голови фракції «Народний фронт».

На думку народного депутата, такі алеї, окрім практичного вирішення проблеми вшанування пам’яті героїв, мають велике ідеологічне навантаження. «Україна повинна пам’ятати своїх героїв. Ці місця мають стати меморіалами, куди приводитимуть дітей, де відбуватимуться різні поминальні заходи. Прохання справді віддати шану тим загиблим (які, на жаль, з’являються щодня), які стояли на сторожі української незалежності», - додала вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua