Із суддями, які працюють сьогодні, судова реформа є нездійсненною, - Леонід Ємець
середа, 14 січня 2015, 02:00

Для здійснення ефективної судової реформи необхідно повністю змінити склад суддівського корпусу в державі.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, народний депутат від фракції «Народний фронт» Леонід Ємець.

Виступаючи в ефірі програми «Година ЧЕ» на телеканалі «Еспресо ТВ» у вівторок, 13 січня, Леонід Ємець, зокрема, наголосив: «З багна цукерку на зліпиш, і я вам чітко скажу, що з тими суддями, які працюють сьогодні, ми нічого хорошого не зробимо, які б закони ми не ухвалювали, які б правила не прописували».

«Ці люди звикли бути корупціонерами. Вони звикли брати гроші. Маючи непогану зарплату в 2 тисячі доларів, яка дозволяє жити й нормально відкладати гроші, вони все одно беруть коли 20 тисяч, коли 100, коли 200», - додав депутат.

Він пояснив, що з двох законопроектів щодо судової реформи, ухвалених за основу у вівторок, буде створено єдиний документ, до якого також внесуть пропозиції представників експертних кіл.

«Однозначно має бути переатестація всіх суддів у країні», - заявив Леонід Ємець.

За його словами, ті судді, які не відповідають професійному рівню, мають піти у відставку. Так само мають вчинити судді, чий матеріальний достаток не співпадає з дуже чітко зафіксованим рівнем прибутків, попередньо пояснивши прокурору джерело походження таких прибутків.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя також повідомив, що вніс до Парламенту законопроект, який, на його думку, буде дуже об’єктивно визначати рівень професійності судді.

«Якщо 10% рішень, винесених суддею протягом року, скасовується вищою судовою інстанцією, такий суддя має піти у відставку. Токаря або слюсаря, який гонить 10% браку, ніхто на роботі не тримає, а суддя виконує роботу, від якої залежить доля людей: вони саджають до в’язниці, вони забирають майно, і їхні помилки коштують надзвичайно дорого», - пояснив Леонід Ємець. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua