«Народний фронт» пропонує оголосити 15 січня днем жалоби за загиблими під Волновахою, - Андрій Тетерук
середа, 14 січня 2015, 02:00

Верховна Рада має визнати так звані ДНР та ЛНР терористичними організаціями, заявив з парламентської трибуни в середу, 14 січня, перший заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Андрій Тетерук.

«Ми стали свідками того, як під час бойових дій під вогонь терористів потрапили мирні жителі України. Коли особисто я та мої бойові друзі приймали рішення захищати українську землю від ворога, ми усвідомлювали, що йдемо на війну й можемо загинути. Але сьогодні ми маємо ситуацію, коли гинуть наші мирні громадяни від зброї терористичних організацій», - зазначив депутат.

«Ми повинні взяти на себе цілком і повністю відповідальність за те, щоб визнати ЛНР та ДНР терористичними організаціями і підтримати Президента в тому, щоб світова спільнота також визнала ЛНР та ДНР терористичними організаціями з усіма відповідними наслідками», - додав він.

Перший заступник голови парламентської фракції «Народний фронт» також закликав колег по депутатському корпусу звернутися до Президента з проханням оголосити 15 січня днем жалоби за загиблими мирними жителями.

«Сподіваюсь, що доброта українців допоможе нам об’єднатися й витримати той шалений тиск з боку країни-агресора, який вона чинить на кожну окрему домівку, на кожну сім’ю. Коли ми об’єднаємось проти ворога, він нас ніколи не переможе», - підсумував Андрій Тетерук.

У вівторок, 13 січня, бойовики обстріляли з «Градів» український блокпост, через який пересувається громадянський транспорт. Кілька снарядів влучили в рейсовий автобус «Богдан», внаслідок чого 12 мирних жителів загинули, понад 10 отримали поранення.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua