Голосування за закони про особливий статус деяких районів Донбасу і про амністію відбувалися відповідно до Регламенту, - Голова ВР
середа, 17 вересня 2014, 17:04

Голосування за закони про особливий порядок самоврядування у деяких районах Донбасу і про амністію учасників подій на території Донецької і Луганської областей відбувалися відповідно до Регламенту Верховної Ради України.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у середу під час брифінгу.

О. Турчинов зазначив, що нині навколо цих законів, внесених Президентом України, «дуже багато політичних спекуляцій і розповідей, які не відповідають дійсності».

Голова Верховної Ради зауважив, що він критично ставиться до багатьох приписів цих законів. Разом з тим він наголосив, що ці законодавчі акти є наслідком переговорного компромісу, і висловив переконання, що Верховна Рада «повинна була дати можливість Президенту реалізувати його мирний план».

О. Турчинов зазначив, що Парламент підтримав законопроекти, внесені Президентом.

«Я переконаний, що навіть прийняття цих законів може не зупинити агресивні наміри Російської Федерації, але кожний день миру, коли не відбувається активного військового протистояння, ми повинні використати не для політичних баталій, а для зміцнення Збройних Сил і відновлення нашого військового потенціалу, для відновлення втрат, яких зазнали Збройні Сили, Національна гвардія і добровольчі батальйони», - сказав він.

Голова Верховної Ради наголосив, що голосування відбулося відповідно до законодавства. Разом з тим, О. Турчинов повідомив, що аби уникнути спекуляцій навколо цього питання, він офіційно звернувся до СБУ і Генеральної прокуратури «з тим, щоб вони негайно провели перевірку як роботи системи «Рада» під час відповідних голосувань, так і законності підстав для проведення голосування».

«Жодних втручань у роботу системи «Рада» не було, всі голосування проведені об’єктивно і відповідають позиції народних депутатів», - заявив О. Турчинов.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua