Арсеній Яценюк: так звані ДНР і ЛНР повинні бути визнані всім світовим співтовариством терористичними організаціями
середа, 14 січня 2015, 12:50

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства юстиції, щоб разом з Генеральною прокуратурою і Службою безпеки України вжити заходів для юридичного визнання так званих  ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Про це він заявив на засіданні Уряду в середу, 14 січня.

Засідання Кабінету Міністрів розпочалося хвилиною мовчання за загиблими внаслідок терористичного акту біля Волновахи.

Арсеній Яценюк наголосив, що «російські терористи далі вбивають українських громадян, далі обстрілюють українських військовослужбовців»: «Тероризм, який в Україні здійснюється під російським керівництвом, є загрозою для нашої державності і для життя українців».

«Тероризм не має меж. І терористичні атаки в Парижі, терористичні атаки в інших країнах світу – Бельгії, Австралії, Канаді, - це загроза, і ми за цю загрозу повинні всі разом відповідати всім цивілізованим світом. Зараз безпека українців в руках українських військовослужбовців, в руках українських солдатів, в руках військовослужбовців Національної гвардії і кожного, хто воює в зоні Антитерористичної операції», - підкреслив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що так звані ДНР і  ЛНР повинні бути визнані всім світовим співтовариством терористичними організаціями. Він нагадав, що Служба безпеки України відкрила відповідні кримінальні провадження, і оголошені підозри у здійсненні терористичної діяльності відповідним російським бойовикам з ДНР і ЛНР.

Він звернувся до Міністерства юстиції України, щоб разом з Генеральною прокуратурою України і Службою безпеки України «вжити заходів для юридичного визнання в цілому таких організацій, як ДНР і ЛНР, терористичними через відповідну судову процедуру».

«Уряд України звертається до всіх міжнародних організацій, до наших західних партнерів з тим, щоби на відповідному політичному рівні визнати організації ДНР і ЛНР як терористичні і вжити відповідних заходів міжнародного правового реагування по відношенню до цих терористичних бандитських угруповань, що діють під прикриттям Російської Федерації», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua