Уряд запроваджує публічний конкурс на посади керівників найбільших державних компаній, – Арсеній Яценюк
середа, 14 січня 2015, 12:56

У рамках реформування системи державного управління Уряд України приймає рішення про публічний конкурс на посади керівників 62-х найбільших державних компаній. Про це на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 14 січня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що Кабінет Міністрів на прозорих і публічних умовах здійснюватиме залучення до керівництва цих компаній «найбільш фахових людей, які здатні вивести ці компанії зі збитків, провести відповідні реформи в ключових державних монополіях і здатні показати, що в Україні застосовується новий метод управління державними компаніями».

«На жаль, саме державні компанії є частиною загальної корупції в країні. Основні потоки йдуть через ці компанії, і це повинно бути припинено», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що постанова Уряду про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки передбачатиме створення публічного номінаційного комітету: «Кожен, хто бажає, може звернутися зі своїми пропозиціями щодо участі в конкурсі, подати своє резюме, і ми публічно будемо проводити конкурс на керівника відповідної крупної державної компанії».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua