Чиновники, які виконують службові обов’язки в зоні АТО, не можуть отримувати статус учасника бойових дій, – Арсеній Яценюк
середа, 14 січня 2015, 13:08

«Кожен український військовослужбовець, який воює за свою країну, повинен отримати статус учасника бойових дій, як це передбачено законом. Але є неприпустимим, коли державні чиновники, пробувши декілька годин в зоні дії Антитерористичної операції, отримують статус учасника бойових дій», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 14 січня.

Глава Уряду доручив Міністру соціальної політики України Павлу Розенку і Міністру юстиції України Павлу Петренку підготувати відповідні зміни до закону. «Той, хто захищав зі зброєю в руках країну, є учасником Антитерористичної операції і, відповідно, - учасником бойових дій. Той, хто виконував свою функцію як державний службовець в зоні АТО і виконував доручення Уряду як державний службовець, не може бути учасником АТО», - сказав він.

Арсеній Яценюк назвав неприпустимим те, що заступник Міністра регіонального розвитку Дмитро Ісаєнко «отримав статус учасника Антитерористичної операції, в тому числі і з тією метою, щоб уникнути люстрації».

Прем'єр-міністр вніс подання про звільнення заступника Міністра регіонального розвитку Дмитра Ісаєнка з займаної посади.

Глава Уряду доручив Міністерству внутрішніх справ України «розслідувати факт присвоєння статусу учасника АТО відповідній колишній посадовій особі». Він звернувся до всіх членів Кабінету Міністрів «дуже ретельно вивчати всі матеріали, які йдуть на комісію, і залучити до роботи комісії представників засобів масової інформації і представників громадськості»: «Щоб той, хто має право, отримав посвідчення, а той, хто не має права, - навіть не йшов у комісію для отримання посвідчення».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua