«Народний фронт» звернеться до мера Києва із запитом щодо законності продажу державних лотерей у столиці (відео)
середа, 14 січня 2015, 13:45

Член парламентської фракції «Народний фронт», співголова міжфракційного об’єднання «Депутатський контроль» Геннадій Кривошея заявив про намір направити депутатський запит до мера Києва з проханням провести перевірку законності продажу державних лотерей у столиці.

Про це він повідомив під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради в середу, 14 січня. Геннадій Кривошея уточнив, що запит буде надіслано в п’ятницю, 16 січня, а на відповідь він очікує у встановлений законом десятиденний термін.

Депутат пояснив, що під час перевірки ним та іншими депутатами з міжфракційного об’єднання «Депутатський контроль» ряду точок продажу державних лотерей було виявлено багато порушень. За його словами, зокрема, такі точки продажу працюють у тимчасових спорудах, дозвіл на розміщення яких був відсутній. При цьому подібних споруд у місті нараховується близько 300.

Крім того, зазначив депутат, абсолютно не відомо, яка частка з вартості лотерейних квитків іде до Державного бюджету, а скільки осідає в кишенях підприємців. Геннадій Кривошея заявив, що під час перевірки кіосків з продажу державної лотереї компанії МСЛ було виявлено, що термін дії ліцензії цієї компанії на ведення діяльності в даній сфері сплив ще в березні 2014 року. «Таким чином, маємо явне недоотримання бюджетних коштів», - зазначив представник «Народного фронту».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua