Частину державних підприємств необхідно передати ефективному приватному власнику, - Світлана Войцеховська
четвер, 15 січня 2015, 12:14

Фракція «Народний фронт» підтримує позицію Уряду щодо передачі частини державних підприємств в управління ефективному приватному менеджменту.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт» Світлана Войцеховська, коментуючи відповідний законопроект Кабінету Міністрів №1567 про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

«Так склалося, що держава, на жаль, не є ефективним власником підприємств», - сказала вона.

«Яскравий приклад – корпорація «Укрспирт», в якій з 89 підприємств офіційно працює лише 18. Тіньовий обіг коштів у спиртовій галузі складає 2,5 - 3 млрд грн на рік, а за підрахунками за 2013 рік Державний бюджет недоотримав 3 млрд грн у вигляді податків», - зазначила народний депутат.

На її думку, ухвалення закону дозволить, по-перше, інвестувати у спиртову галузь, по-друге, знищити корупційну схему з виготовлення фальсифікованого спирту та горілки і спиртових напоїв, по-третє, активізує виготовлення альтернативних видів палива етанолу, що сприятиме позбавленню України від енергетичної залежності.   

У свою чергу народний депутат фракції «Народний фронт» Максим Бурбак наголосив, що «держава повинна отримувати прибуток з продажу, а не виготовлення спирту».

«Якщо усунути корупційну складову у спиртовій галузі, то держава нарешті отримає ті прибутки, які має отримати. А ця галузь досить прибуткова», - підкреслив він.

За словами Максима Бурбака, враховуючи доцільність приватизації неефективних державних підприємств, фракція «Народний фронт» підтримує рішення Комітету з питань економічної політики і пропонує прийняти за основу урядовий законопроект №1567.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua