Андрій Тетерук: До лав армії будуть призвані особи, від професійних навичок яких залежить боєздатність підрозділу на передовій
четвер, 15 січня 2015, 13:13

Під час чергової хвилі часткової мобілізації до лав армії будуть призвані, в першу чергу, особи, від професійних навичок яких залежить боєздатність підрозділу на передовій.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" у Верховній Раді, командир батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук, коментуючи затвердження Парламентом указу Президента України про часткову мобілізацію.

"В першу чергу, це будуть затребувані на фронті спеціалісти - механіки, водії вантажних засобів, стрілки і командири. На даному етапі з того, що я бачив, плануються також ротаційні заміни воєнкомів, тобто ті люди, які сиділи в тилу і комфортно почувалися, будуть відправлені у складі батальйонів на передову, щоб зрозуміти, що там відбувається. А на їх місце будуть призначені люди, які отримали поранення в зоні АТО і більше не можуть знаходитися на передовій. Я думаю, що це дуже правильне рішення, оскільки воно мінятиме мобілізаційної систему відбору і відправки людей на війну",- сказав Тетерук.

Мобілізуватимуть також і українських жінок. "Це - психологи, медсестри, тобто ті люди, які допомагатимуть чоловікам на фронті зберігати бойову готовність", - наголосив Тетерук.

Представник "Народного фронту" також висловив думку, що наступна мобілізація врахує попередні помилки і буде більш якісною.

"Ми на комітеті звертали увагу на моменти, коли в попередні рази багато добровольців, які прийшли до військкоматів, були відправлені додому в режим очікування, а люди, які мінімально були готові брати зброю до рук, були відправлені на фронт. Тому ми маємо певні порушення дисципліни на передовій і повинні виправляти в терміновому порядку цю ситуацію",- наголосив Тетерук.

Народний депутат також наголосив на необхідності присутності депутатів під час ротаційних замін, щоб вони мали змогу контролювати, як проходить заміна і чи підготовлені бійці - починаючи від морального стану і закінчуючи бронежилетами. 

Указом передбачено, що мобілізовані служитимуть Батьківщині рік. Втім, за словами Андрія Тетерука, нам треба вдосконалювати обороноздатність, оскільки до того часу, поки не звільнений кожен метр української території від російських окупантів, розслаблятися не можна.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua