Мобілізованих громадян без військового досвіду в зону АТО не відправлятимуть, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 15 січня 2015, 13:22

Громадяни України, які підпадуть під нову хвилю мобілізації, не маючи військової підготовки, не будуть відправлені до зони проведення АТО, а створять стратегічний резерв ЗСУ.

Про це у четвер, 15 січня, на брифінгу у Верховній Раді заявив заступник голови парламентської фракції «Народний фронт», Голова Комітету з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський.

«Ще раз хочу звернутись до всіх матерів – призовники не будуть відправлятися в зону АТО. Крапка. На фронт будуть відправляти лише людей з бойовим досвідом, які пройшли бойове злагодження, і які в переважній своїй більшості будуть контрактниками. Все інше – це піар і демагогія», - наголосив депутат.

Голова профільного комітету пояснив, що не дивлячись на мінські угоди, на політичну волю українського керівництва мирно врегулювати ситуацію, лише протягом останнього тижня було зафіксовано більше 500 обстрілів з боку російського агресора.

«Ми не можемо розпустити й не будемо розпускати армію, ми будемо створювати потужну українську армію. І сьогоднішня мобілізація – це один із кроків у цьому напрямку. Додатково будуть прийняті закони, які регламентують умови, принципи, терміни та інші деталі мобілізації, а також закони про дисциплінарну відповідальність», - пояснив він.

За словами Сергія Пашинського, народні депутати забули, що захист Батьківщини – обов’язок, а не право громадянина, тому до Верховної Ради було внесено законопроект, який дозволяє мобілізувати парламентаріїв.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua