Зміни до закону про проходження військової служби підвищують обороноздатність держави, - Сергій Пашинський (відео)
четвер, 15 січня 2015, 17:19

Зміни до закону про проходження військової служби підвищують обороноздатність держави та сприяють усуненню проблем, які накопичились протягом останнього року, заявив заступник голови парламентської фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

Він пояснив, що зміни, зокрема, передбачають розширення віку громадян для призову на військову службу з 25 до 27 років; уточнюють, хто саме має право на відстрочку, оскільки в чинному законодавстві це питання дуже розмито, що на місцях призводить до зловживань на рівні військкоматів; уточнюють положення про термін проходження по призову для громадян: 12 місяців – для громадян з вищою освітою, без вищої освіти – 18 місяців; уточнюють положення про відповідальність за ухилення від призову: на відміну від чинного закону, де передбачено відповідальність за ухилення для рядового та сержантського складу, а для офіцерського – не передбачено. «Таку норму буде внесено», - зазначив голова профільного комітету.

Також Сергій Пашинський запропонував з голосу внести в документ ряд поправок. Зокрема, ті особи, які підпадають під демобілізацію, але укладають контракт про службу в армії, зберігають за собою місце роботи не рік, а більше, із збереженням середньої заробітної плати. «Ця сама норма розповсюджується на студентів та учнів усіх форм навчання. Додатково ми вносимо норму, що малі підприємці, які проходять службу, звільняються від сплати податків на термін служби та за ними зберігається реєстрація», - повідомив депутат.

«Також враховуючи те, що чинне законодавство передбачає укладення контракту на службу в ЗСУ  терміном на п’ять років, а багато хто не хоче зв’язувати себе з армією на такий термін, ми розширюємо рамки контракту від одного року до п’яти згідно з бажанням особи, яка має необхідний фах та військовий досвід і готова служити й захищати Батьківщину», - підсумував Сергій Пашинський.

Верховна Рада підтримала законопроект №1525: за ухвалення документу проголосували 256 народних депутатів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua