Необхідно знаходити всі можливості для збільшення фінансування кіно - В'ячеслав Кириленко
четвер, 15 січня 2015, 19:54

Фінансувати національний кінематограф потрібно навіть за умов бюджетної економії.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» в Уряді В’ячеслав Кириленко під час наради щодо стратегії розвитку та поточних проблем кінематографу.

На підтвердження необхідності змінити чинні підходи до фінансування Віце-прем’єр-міністр навів дані касових зборів українських кінотеатрів, в яких частка національного кіно становить 2% (20 млн. грн. з 942 млн. грн.).

«2% ми збираємо свого на своєму ринку. Це сумна констатація, і лишати все, як є, не можна. Так само, не можна і сподіватися на нескінченне збільшення вливань з бюджету», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Він висловився за запровадження спеціального збору на національне кіно, розподіл якого має бути максимально прозорим і підзвітним громадськості.

«Я зобов’язаний знову винести це питання на порядок денний. Нам треба виходити на спеціальний збір, на фонд, який розподіляє кошти гласно, за участю громадськості і це буде значно більше за будь-які бюджетні можливості», - сказав В’ячеслав Кириленко, закликавши спільно з зацікавленими сторонами розробити відповідний законопроект. При цьому він зауважив, що запровадження нового збору викликає застереження в уряді в тому числі через фактор недовіри.

«Нам треба спільними зусиллями відновити довіру суспільства до кінопроцесу. Якщо збільшувати кошти, треба щоб суспільство мало впевненість, що ці кошти розподіляються ефективно і без зловживань. Це також частина нашої роботи – цих зловживань більше ніколи не допускати», - сказав В’ячеслав Кириленко.

«Питання потребуватиме обговорення, але ми повинні знаходити всі можливості для того, щоб збільшувати фінансування кіно», - додав Віце-прем’єр-міністр.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua