В'ячеслав Кириленко: Кіно може стати способом захисту національної безпеки
четвер, 15 січня 2015, 19:58

Національний кінематограф має враховувати виклики, породжені агресією та інформаційною війною проти Української держави, і стати інструментом захисту національної безпеки.

Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» В’ячеслав Кириленко заявив під час наради щодо стратегії розвитку і поточних проблем національного кінематографу.

«Кіно при правильному підході, при вдалому менеджменті може стати інструментом боротьби за національну безпеку країни. Взагалі, культура – це питання, яке виходить на рівень національної безпеки», - сказав В’ячеслав Кириленко.

«Саме зараз треба зробити прорив і зробити те кіно, яке будуть дивитися українці про Україну – де наші люди, наші вулиці, наші герої будуть в кадрі», - сказав Віце-прем’єр-міністр. Він висловив сподівання, що внаслідок прийняття закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (передбачає регулювання розповсюдження в Україні аудіовізуальних творів, в яких міститься популяризація дій силовиків держави-окупанта) відновиться українське кінотелевиробництво.

«Відновиться частина телеринку, відновиться можливість для постановки на конвеєр українських телесеріалів. Майстрів у нас величезна кількість. Масовість, масштаб дадуть видатні речі, які українці будуть із задоволенням дивитися. Все це треба робити зараз – в 2015 році. Не зробимо зараз – все повернеться на круги своя», - вважає Віце-прем’єр-міністр.

В’ячеслав Кириленко навів дані, за якими 2014 року в прокаті було лише 16 українських фільмів з 255, або 5,8% від загальної кількості продемонстрованих фільмів. При цьому переважна більшість іноземних фільмів – російського виробництва. Віце-прем’єр-міністр підтримав політику заборони демонстрації фільмів і серіалів, які мають антиукраїнську направленість.

«Добре, що Держкіно останнім часом жорстко підійшло до цього питання, і я як Віце-прем’єр-міністр підтримую такі підходи: фільми та серіали, в яких прославляється наруга над українцями і нищення нашого суверенітету, не повинні отримувати прокатних посвідчень. Якщо вони були видані кимось, помилково або навмисно, то вони будуть анульовані», - сказав Віце-прем’єр. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua