Органи прокуратури мають притягнути до відповідальності керівників державних компаній, причетних до корупції, – Арсеній Яценюк
п’ятниця, 16 січня 2015, 02:00

«Усі стратегічні об'єкти повинні залишитися в державній власності. А все, що повинно працювати на економіку, - треба дати людям можливість публічно на конкурсі купити, залучити інвестиції, створити робочі місця і прикрити цю «годівницю», яку роздавали окремі міністри, які прикривалися політичними силами», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 16 січня, під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України.

Глава Уряду нагадав, що Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради проект закону «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації»: «Ми залишили виключно той перелік стратегічних об'єктів, який працює на країну і від якого залежить доля країни. Все інше необхідно на публічному прозорому конкурсі продати і заставити, щоб це працювало на країну, платило податки й заробітну платню, а не працювало на кишеню чи чиновника, чи так званого державного менеджера, якому дали можливість красти з державних об'єктів».

Проте, підкреслив Арсеній Яценюк, на засіданні 15 січня народні депутати України не підтримали цей проект закону.

Він наголосив, що будуть оголошені назви державних компаній, щодо яких тривають кримінальні розслідування стосовно корупції: «Це компанія «Укрспирт», яка знаходилася в підпорядкуванні міністерства аграрної політики, «Держліс» і інші. Переконаний, що органи прокуратури  не просто прізвища назвуть, але й посадять в тюрму тих керівників компаній, яких вчора захищали, не даючи можливості Уряду прийняти правильне реформістське рішення щодо знищення корупції в державному секторі економіки».

Глава Уряду звернувся до парламентарів і наголосив на необхідності ухвалення цього закону.

Арсеній Яценюк також нагадав, що 14 січня Уряд України прийняв рішення щодо проведення публічного конкурсного відбору для призначення керівників 62-х найбільших державних компаній.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua