Арсеній Яценюк доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості скликати загальні збори акціонерів компанії «Укрнафта»
п’ятниця, 16 січня 2015, 12:44

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину скликати загальні збори акціонерів компанії «Укрнафта»: «У тому числі з порядком денним щодо зміни менеджменту компанії». Про це Глава Уряду заявив у п’ятницю, 16 січня, під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України.

Арсеній Яценюк наголосив, що ухвалений Парламентом закон щодо зниження кворуму для проведення загальних зборів акціонерного товариства, не розповсюджується на компанію «Укрнафта».

Глава Уряду звернувся до членів Парламенту внести відповідні зміни до цього закону  для врегулювання питання щодо компанії «Укрнафта».

«Держава відновить контроль над компанією «Укрнафта». І саме за моєї вказівки збори акціонерів відбулися два місяці тому, і саме за моєї вказівки прибуток у розмірі 1,7 мільярда гривень, які компанія «Укрнафта» повинна відправити до Державного бюджету, був розприділений», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду звернувся до народних депутатів України: «Навіть якщо ви не проголосуєте за зміни до цього законопроекту, все одно рішенням Уряду, як і попередні збори акціонерів, ми проведемо. Але знаючи українську судову систему, думаю, в нас буде знову два десятки судових рішень, які вже сьогодні є, з приводу не тільки компанії «Укрнафта», але й інших державних компаній, які саме тому ми пропонуємо приватизовувати на публічних конкурсах, а не давати можливості далі через корупційні схеми витягувати кошти з цих компаній».

«Уряд наполягає на тому, щоб прийняти відповідний закон. І чим швидше даний законопроект буде підписаний, тим швидше ми відновимо контроль над державними об'єктами», - підсумував Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua