Юрій Береза: Держава має організувати скорочені офіцерські курси
п’ятниця, 16 січня 2015, 12:56

Держава має організувати скорочені офіцерські курси для бійців, які не мають військової освіти, але проявили себе на полі бою, як талановиті вояки.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", командир полку спеціального призначення "Дніпро-1" Юрій Береза, спілкуючись з журналістами в кулуарах Верховної Ради.

"На передовій є багато хлопців-призовників без вищої освіти, які у боях проявили себе, як талановиті офіцери. Треба дати їм можливість освоїти за короткий час військові знання, аби вони мали змогу зробити свою кар'єру. Якщо є військовий геній, то після закінчення війни він отримає і військову освіту, і цивільну. Але держава має зробити усе, щоб патріоти, які мають бажання служити, мали всі можливості для розвитку", - сказав Береза.

Член Комітету національної безпеки і оборони також підтримує ухвалені зміни щодо часткової мобілізації. Оскільки, на думку Юрія Берези, в України лишилася стара система, яка перейшла у спадок від Радянського союзу.

"Коли на комітеті ми обговорювали це питання, я згадував, як у березні минулого року, коли до військкомату приходили добровольці, до війська забирали батька, який мав на утриманні дітей і був годувальником. Я готовий ввести розстріли за ці рішення для військових комісарів", - сказав Береза.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua