Законопроект про зняття недоторканності давно треба було включити до порядку денного Парламенту, - Леонід Ємець
п’ятниця, 16 січня 2015, 13:14

Ідучи на парламентські вибори, партія «Народний фронт» чітко говорила виборцям, що недоторканність буде знято з усіх владних осіб, - заявив член парламентської фракції «Народний фронт», перший заступник голови парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради у п’ятницю, 16 січня, депутат зазначив: «Закон має бути один для всіх. У Конституції записано, що всі громадяни України є рівними незалежно від того, на якій посаді вони перебувають».

«Власне кажучи, в цьому полягає стратегічна мета реформи: коли народні депутати, судді, президент розуміють, що вони є такими самими незахищеними перед тим свавіллям, яке є сьогодні в нашій державі, це спонукатиме створювати такі закони, щоб усі громадяни відчували себе однаково захищеними. І ніхто не відчуватиме себе більш захищеним, оскільки є народним депутатом, суддею або ж обіймає іншу посаду», - пояснив депутат від «Народного фронту».

«Законопроект є абсолютно правильний, і не варто чекати окремої конституційної комісії, щоб це просте й зрозуміле питання вже сьогодні запустити до роботи», - наголосив Леонід Ємець.

«Саме тому вітаємо подання Президентом цього законопроекту. Комітет сьогодні на своєму засіданні розглянув документ і згідно спеціальної процедури, яка передбачена для зміни Конституції, перевірив суб’єкта подання на те, що цей законопроект не порушує інші розділи Конституції, не порушує міжнародні зобов’язання України і, власне кажучи, дійшов висновку абсолютною більшістю голосів про те, що даний законопроект уже давно потрібно було включити до порядку денного Верховної Ради», - підсумував депутат.

За внесення відповідного законопроекту до порядку денного Верховної Ради в п’ятницю проголосували 297 народних депутатів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua