Арсеній Яценюк про Раду Глав МЗС Євросоюзу: «Європа утримує і буде утримувати єдність щодо засудження російської військової агресії і щодо санкцій»
понеділок, 19 січня 2015, 18:30

«Ніхто не буде знімати санкції з Росії, доки РФ не відведе свої війська, не перестане відправляти танки і артилерію, не зупинить своїх терористів, не відновить контроль над українсько-російським кордоном і не виконає в цілому Мінську угоду», - наголосив Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на прес-конференції в понеділок, 19 січня.

Спільна прес-конференція Глави Уряду України та Голови Ради Міністрів Польщі Еви Копач відбулася по завершенні українсько-польських міжурядових консультацій.

Арсеній Яценюк повідомив, що провів розмову з представником України при ЄС щодо Ради Міністрів закордонних справ Європейського Союзу, яка щойно завершилася, і за її підсумками відбулася прес-конференція Міністра закордонних справ Польщі.

Головне питання Ради Глав МЗС Європейського Союзу, наголосив Арсеній Яценюк, - це глобальна світова безпека і російська агресія проти України: «Ми вітаємо те, що наші партнери, країни-члени Європейського Союзу, сьогодні мали дуже відверту і тривалу розмову з приводу Росії і російської військової агресії на теренах України».

Він наголосив, що основний висновок після сьогоднішньої Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу – «це те, що Європа утримувала, утримує і буде утримувати єдність щодо засудження російської військової агресії і санкцій по відношенню до Росії».

«Ніхто не буде знімати санкції з Росії до того моменту, доки Росія не відведе свої війська, не перестане відправляти танки і артилерію, не зупинить своїх терористів, не відновить контроль над українсько-російським кордоном і не виконає в цілому Мінську угоду, на якій стоїть підпис Російської Федерації», - підкреслив Глава Уряду України.

«Україна воює за свою незалежність. Україна бореться за мир в своїй країні. Але так само і Україна бореться за мир і безпеку в Європі в цілому», - наголосив він.

Арсеній Яценюк відзначив «неймовірно високий рівень двосторонньої співпраці» України та Республіки Польща і підтримки України з боку Польщі: «Дуже багато в Європейському Союзі залежить від потужної, сильної і правильної позиції наших польських друзів».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua