Арсеній Яценюк: Україна та Польща уклали угоду про будівництво газогону потужністю близько 10 мільярдів кубометрів
понеділок, 19 січня 2015, 18:49

НАК «Нафтогаз України» та польська компанія  Gaz-System S.A.  підписали угоду про  будівництво інтерконектора між Польщею і Україною, який дозволить Україні постачати з ЄС близько 10 мільярдів кубічних метрів газу.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на прес-конференції по завершенні українсько-польських міжурядових консультацій під головуванням Глави Уряду України та Голови Ради Міністрів Польщі Еви Копач в понеділок, 19 січня.

Арсеній Яценюк зазначив, що мова йде не про реверс газу, «а про доступ до газу на LNG-терміналах, які вже збудовані в Клайпеді (Литва. – Ред.) та Польщі»: «Також мова йде про доступ України до німецького газового ринку як одного з найбільш об'ємних і ефективних ринків Європейського Союзу».

За його словами, інтерконектор планується збудувати довжиною 110 кілометрів: "Техніко-економічне обґрунтування повинно закінчитися в першій половині поточного року". 

Глава Уряду також повідомив, що під час українсько-польських міжурядових консультацій  піднімалося питання Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору: «Це також буде предметом окремого обговорення в рамках двосторонньої економічної комісії».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua