Розпочинаються технічні консультації щодо модернізації українських ТЕС для використання інших марок вугілля, – Глава Уряду
понеділок, 19 січня 2015, 19:06

Україна та Польща прийняли рішення про технічні консультації щодо модернізації українських теплоелектростанцій для використання всіх марок вугілля, які Україна зможе видобувати сама та імпортувати з Польщі. Про це повідомив Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на прес-конференції по завершенні українсько-польських міжурядових консультацій під головуванням Глави Уряду України та Голови Ради Міністрів Польщі Еви Копач у понеділок, 19 січня.

«Російські терористи захопили українські шахти і не дають можливості постачати українське вугілля на наші електростанції», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що українські теплоелектростанції побудовані таким чином, що можуть використовувати тільки вугілля марок «А» і «Т»: «Саме вони видобуваються на територіях, які тимчасово підконтрольні російським терористам». Водночас, зазначив Глава Уряду України, в Польщі видобувають вугілля марки «Г».

Із огляду на це, під час зустрічі Арсенія Яценюка та Еви Копач прийнято рішення розпочати технічні консультації щодо модернізації українських теплоелектростанцій «з тією метою, щоб вони могли використовувати всі типи вугілля, в тому числі і вугілля марки «Г», які ми зможемо тоді і видобувати в Україні, і імпортувати з Польщі».

Арсеній Яценюк зазначив, що на модернізацію українських теплових енергетичних станцій може бути частково направлений кредит, який пропонується Україні Урядом Польщі у розмірі до 100 мільйонів євро.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua