Видатки на національне кіно потрібно збільшувати навіть в умовах війни, - В'ячеслав Кириленко
вівторок, 20 січня 2015, 02:00

Кіноіндустрія потребує якісних реформ, зокрема запровадження спеціального збору на підтримку національного кіно. Про це Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури, представник «Народного фронту» в Уряді В’ячеслав Кириленко заявив в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня».

«Не всі (навіть у професійному середовищі) переконані, що кіногалузь повинна фінансуватися виключно з держбюджету. Адже кіно — це все-таки і бізнес. До того ж за великими коштами на кіновиробництво, які виділялися в часи попередньої влади, тягнеться шлейф корупційних скандалів. Як наслідок — недовіра суспільства до чистоти використання державних вливань у національне кіновиробництво. Тобто маємо ситуацію, коли потрібно заново переконати соціум, що навіть в умовах війни видатки на національне кіно потрібно збільшувати», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Урядовець зауважив, що за умов зовнішньої агресії суперечлива та відверто пропагандистська масова продукція, виготовленої в РФ, має бути заборонена до показу.

«Моя позиція відома: на телебаченні не повинні популяризуватися стрічки, в яких прославляють російських силовиків. Тобто людей, котрі зі зброєю в руках сьогодні воюють проти суверенної України», - переконаний Віце-прем’єр.

В’ячеслав Кириленко зауважив, що така позиція не передбачає повної заборони російської кінопродукції. Так само не йдеться про жодну дискримінацію театрів російської драми. 

«Російські театри в Україні повинні працювати і мати підтримку держави. У жодному разі такі театри та інші заклади ніколи й ніде не мають піддаватися дискримінації. Я поважаю доробок деяких російських театрів, які цікаво працюють не тільки у Києві, а й в інших містах України. Тому ще раз наголошу: не планую ініціювати якусь політику дискримінації. Ми один народ. Ми можемо говорити різними мовами, але мусимо всі працювати на одну країну — Україну, на її національні інтереси», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua